Velkommen til verden av "Opp ned" Motorsykkellån!

V

Med avskrivningene på motorsykler som er så enorme etter at de er kjørt av utstillingsgulvet, er potensialet for en kjøper som skylder mer på motorsykkellånet sitt enn sykkelen verdt det ganske høyt. Å skylde mer på sykkelen enn det er verdt, blir ofte referert til som en verden av “opp-ned”.

Mange som befinner seg i denne situasjonen oppdager at økonomiske leksjoner noen ganger er de vanskeligste og dyreste å lære. Motorsykkellån på mer enn 48 måneder (spesielt uten forskuddsbetaling) setter deg i stand til å skylde mer enn verdien av sykkelen.

La oss ta en titt på dette fenomenet.

For det første kan renteberegningen din långiver bruker gjøre en stor forskjell i din situasjon, spesielt de første 18 månedene. Det er to primære renteberegninger, forhåndsberegnet (kombinert med regel 78) og enkel rente.

Forhåndsberegnet rente kombinert med Rule of 78, er vanligvis den verste situasjonen for en kjøper fordi mesteparten av renten betales i løpet av de første 24 månedene. Derfor har lite av den månedlige betalingen gått til nedbetaling av hovedstol de første 24 månedene. Hvis en kjøper ønsker å selge eller bytte inn motorsykkelen innen denne tidsrammen, vil de sannsynligvis finne seg selv å skylde mer enn sykkelen er verdt. Statistikk viser at gjennomsnittlig eier handler hver 18.-24. måned.

Enkel rente på den annen side er mye mer gunstig for kjøpere siden det påløper renter på saldoen på lånet. Imidlertid kan kjøpere som forlenger lånene sine i mer enn 48 måneder fortsatt finne seg opp ned med enkel rente. Dette gjelder spesielt hvis det ikke foretas en forskuddsbetaling. Grunnen til at dette skjer er at motorsykkelen avskrives raskere enn hovedstolen betales; og lar restbeløpet til utlåner være mer enn sykkelen kan selges for.

Et vanlig syn som mange mennesker har er at de bare vil overgi motorsykkelen sin til utlåneren hvis de blir fanget i en “opp-ned-posisjon”. Hvis du vurderer dette alternativet, ikke gjør det! Bekymringene dine slutter ikke bare etter at sykkelen er overgitt eller tatt tilbake; faktisk har de bare begynt. Långiveren vil selge sykkelen din på en auksjon for mye mindre enn den er verdt. Du vil fortsatt skylde differansen mellom beløpet du skyldte på lånet ditt og beløpet motorsykkelen solgte for på auksjon. Så hvis du skylder $5000 og sykkelen selges for $1500, er du fortsatt ansvarlig for å skylde utlåner $3500. For å gjøre det verre kan långivere takle store auksjonsgebyrer som du også skylder. Så nettoresultatet er at du nå er ansvarlig for å betale månedlig på en sykkel du ikke lenger kan sykle.

Så hvilke skritt kan du ta for å unngå å bli fanget “opp ned”?

1. Finn en utlåner som bruker enkel rente. Unngå långivere som bruker forhåndsberegnet / Rule of 78 renteberegninger.

2. Prøv alltid å sette ned penger på kjøpet.

3. Prøv å unngå motorsykkellån som strekker seg over 36 måneder.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta