Sykkelsikkerhet: Hvordan utføres Rock Dodge-teknikken?

S

Har du noen gang opplevd å bli klemt mellom rennen og en bil og det er en hindring foran deg? Det kan være en stein, støt, jettegryte, sølepytt, våte blader eller noe som blokkerer veien. Du kan ikke endre veiposisjon for å unngå hindringen. Det er i denne situasjonen du bruker rock dodge-teknikken.

Hvis du sykler over disse farene (spesielt når de er mer enn én tomme høye) kan dekkene dine bli klemt mot felgene. Dette kan skade felgene og blåse ut rørene.

Hva er rock dodge-teknikken

Rock Dodge-teknikken er en nødmanøver for sykkel som lar deg unngå fare uten å måtte endre veiposisjon. Dette er en grunnleggende ferdighet som hver syklist må lære seg, da den kan være livreddende.

Hvordan fungerer rock dodge-teknikken?

Forhjul

Husk at med denne teknikken er forhjulet viktigere enn bakhjulet. Dette er fordi du styrer med forhjulet. Å utføre denne manøveren er ganske enkelt. Rett før du treffer hindringen som er på vei, rykk eller styr forhjulet rundt og tilbake. For eksempel er det en stein på vei. Rett før du når den, styr raskt til venstre (eller høyre), så til høyre (eller venstre) for å korrigere balansen, og deretter rett igjen. Fordi du raskt korrigerer balansen, ville ikke kroppen ha tid til å følge vevingen på sykkelen. Du fortsetter å sykle i en nesten rett linje mens du kommer deg jevnt rundt faren.

Ser fremover

Å se fremover er avgjørende for å utføre denne manøveren riktig. Du må se fremover for å identifisere hindringen og merke hvor langt eller nær du er fra den. Dette vil gi deg tid til å forberede deg på faren. Konsentrer deg om å sykle i en rett linje mens du flytter sykkelen rundt faren.

Din kropp og bakhjul

Hold en rett kjørestilling mens sykkelen beveger seg rundt faren. Mens du utfører denne teknikken, kan du stå opp på pedalen for å hjelpe deg med å manøvrere sykkelen riktig. Hvis du vet at du ville truffet hindringen med bakhjulet, bør du veie opp bakhjulet. For å gjøre det, løft ganske enkelt vekten av sykkelsetet. Len deg litt fremover for å få bakhjulet rundt eller over hindringen.

Ideelt sett bør du ikke treffe hindringen med noen av hjulene. Øv på rock dodge-teknikken slik at du kan bruke den riktig.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta