Motorsykkelhjelmer og arven fra Lawrence of Arabia

M

En mann hvis bedrifter har blitt nesten mytiske, TE Lawrence, eller Lawrence of Arabia som han har blitt nesten universelt kjent, er legenden. Hans bedrifter under første verdenskrig i Midtøsten banet vei for en alliert seier i regionen, men enda viktigere innpodet mange arabere troen på at de skulle kontrollere sin egen skjebne og ikke leve under et kolonistyre.

Det virker som om det er liten kobling mellom mannen hvis konflikter ble slukt av gutter i tegneserier og på storskjerm, og motorsykkelhjelmene vi bruker i dag. Men Lawrences indirekte innflytelse på bruken av motorsykkelhjelmer i dag har sannsynligvis gjort mer for å redde liv enn noen av hans dristige bedrifter i ørkenen.

I tillegg til å være en sann lærd av Midtøsten og dets folk, og en ivrig student av historie generelt, var Lawrence også en veldig entusiastisk motorsyklist, og hadde til forskjellige tider eid syv Brough Superior-motorsykler. Faktisk er den siste motorsykkelen han eide fortsatt utstilt på Imperial War Museum i London, England. Han brukte den ikke bare for glede, men som et daglig transportmiddel. Det er en beretning om at han syklet fra Manchester til Winchester, en avstand nærmere 300 miles på den tiden, for å være til stede ved oppdagelsen av et gammelt manuskript av historien om kong Arthur og hans riddere av det runde bordet! 300 miles på en Brough Superior uten en motorvei på stedet er alt beviset du kan trenge på at Lawrence var en engasjert syklist.

Motorsykkelhjelmer var imidlertid ikke på agendaen. Faktisk eksisterte de ikke i det hele tatt på denne tiden, og som alle andre motorsykkelførere ble Lawrence “lokkløs”

I 1946, like etter andre verdenskrig, kjørte Lawrence motorsykkelen sin pent hjemme i England, da han svingte for å unngå to gutter på sykkel. Han gikk over styret og fikk alvorlige hodeskader.

Lawrences død fikk vidtrekkende konsekvenser for alle motorsyklister. En av legene som jobbet for å redde Lawrences liv var den engelske nevrokirurgen Hugh Cairns. Han ble dypt påvirket av det han så som naturen til Lawrences unødvendige skader og begynte en detaljert og langvarig studie av det han så som det unngåelige tapet av liv av motorsykkelførere, spesielt utsendingsførere, gjennom hodeskader. Hans forskning førte til slutt til bruk av motorsykkelhjelmer av både militære og sivile motorsyklister.

Ville Lawrence ha brukt en motorsykkelhjelm hvis en hadde vært tilgjengelig? Min gjetning er ja. Han var en modig mann som tok mange risikoer i livet sitt, men de fleste var kalkulerte risikoer. Ikke desto mindre fortsetter en av hans mest varige arv å være en av de minst kjente, den utbredte bruken av motorsykkelhjelmer over hele verden.

Så neste gang du tar på deg motorsykkelhjelmen, stopp. Bruk et minutt på å tenke på arven som Lawrence av Arabias død har brakt alle motorsyklister, og vær veldig, veldig takknemlig.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta