Komplette motorsykkelsett – fra eske til Blacktop

K

Det er mer enn noen få mennesker som elsker motorsykler, og disse menneskene har en tendens til å danne klubber, og feirer sin beundring for maskinene og kjærligheten til spenningen ved turen. Så hvorfor pakker de disse motorsyklene inn i komplette motorsykkelsett som en nerd eller en nerds leke? Vel, du må innrømme at det er en visceral appell, en dypt nede følelse av å ville bygge noe fra grunnen av. “Fra boks til blacktop” gir nok mer mening siden det er et kjøretøy som skal konstrueres. Selvfølgelig er det ikke mulig å bygge fra bunnen av for de fleste av oss, siden motorsykler er presisjonsprodukter. Tenk deg å måtte smelte metaller, lage avstøpninger og bygge en motorsykkelmotor på egenhånd. Nei, disse settene tar de vanskeligste delene ut av avtalen, og gir deg noe som er utfordrende, men ikke for vanskelig, men som fortsatt vil gi deg en følelse av tilfredshet når du er ferdig. Dette appellerer kanskje ikke til alle, men det er de som føler seg best ved å bruke noe de har bygget med egne hender. Kanskje litt bakgrunn om det hele kan være med på å forklare hvorfor det gir en viss mening å pakke motorsykkelen i stykker.

Komplette motorsykkelsett – Fade In

Komplette motorsykkelsett er et resultat av flere teknologiske fremskritt og innovasjoner, samt noen få historiske milepæler. Behovet for billig, personlig transport førte til oppfinnelsen av sykkelen. Den var stillegående, krevde ingen annen kraft enn det rytteren ville gi, og kostet langt mindre enn en bil. De gikk bare ikke veldig fort, og folk ble lei av å måtte tråkke på sine egne pedaler. Deretter tenkte noen på å feste en motor til drivverket. Etter hvert utviklet disse motoriserte syklene seg til motorsykler. På det tidspunktet ble kjøretøyene fortsatt konstruert i fabrikker og solgt som de er. Den store revolusjonen av masseproduksjon førte til opprettelsen av deler på parallelle linjer. Snart trodde noen at det var fornuftig å frakte disse delene i esker med riktig antall deler for hele kjøretøy. Demonterte motorsykler pakket inn i sett forbrukte mindre plass enn hele kjøretøyene, så det betydde at selskapene kunne spare på transport og lagring. De sendte deretter settene til forhandlere som skulle konstruere kjøretøyene på stedet. Neste steg kom sannsynligvis da noen spurte om de kunne kjøpe en motorsykkel, men bygge den på egen hånd, i ånden til å gjøre det selv. Det var nødt til å skje før eller siden, og slik ble motorsykler i demontert settform tilgjengelig. Så nå vet du mer eller mindre hva som førte til disse flotte turene i pakker.

Komplette motorsykkelsett – muttere og bolter

Ikke alle har kapasitet til å konstruere motorsykler på egenhånd, så i tillegg til alle de store og små bitene, følger manualer og instruksjonshefter med disse komplette motorsykkelsett. Selv om du er typen som helst ikke trenger å gå gjennom et langt sett med instruksjoner, må du nøye følge disse. Disse sikrer at du bygger turen slik sett-produsentene ønsket det, slik at du ikke går glipp av noen viktige eller til og med mindre deler. Tenk deg at du mangler en mutter her eller en bolt der, og du kan da forestille deg at motorsykkelen faller fra hverandre som i en av disse tegneseriene. Verre, forestill deg et sammenbrudd i høy hastighet. Du kan skade deler av kjøretøyet ditt, eller deg selv for den saks skyld. Settene kan være enklere enn å bygge fra null, men de er fortsatt langt fra enkle. Selvfølgelig er det denne utfordringen som tiltrekker folk i utgangspunktet. Det er bare noe med å lage noe med egne hender, en følelse av å kunne stole mer på det. Det er også den følelsen av å være sliten, men glad etter å ha fullført prosjektet, og å lage noe du elsker gjør det enda bedre. Det vil også føles mer som en følgesvenn i stedet for et verktøy når du løper rundt i byen eller til og med over hele landet på rideturer. Følelsen av vinden i ansiktet og håret, og ansiktshår hvis du har det, vil rettferdiggjøre tiden og energien du legger i det. Det vil også rettferdiggjøre eventuelle nerdete følelser som kan ha dukket opp fra å bygge noe fra et sett.

Komplette motorsykkelsett – valg og mer

Komplette motorsykkelsett tilbys sjelden, om noen gang, av store produksjonsbedrifter. Disse store tidtakerne er ikke like opptatt av praten på gaten som små selskaper. De mindre selskapene har derimot ørene på bakken, og vet hva folk vil ha. Dermed er det de som henvender seg til mengden med kjøretøysett. En annen flott ting med disse er at de har estetiske detaljer som reflekterer samfunnets ønsker generelt. Kit-motorsykler går kanskje ikke like fort som enkelte masseproduserte modeller, men de ser kule ut i sitt målte tempo. I tillegg gir den lavere hastigheten folk rundt mer tid til å sette pris på skjønnheten til disse kjøretøyene.

Når vi snakker om skjønnhet, er det ingen grunn til at vi ikke kan ta den tilpassede naturen enda lenger. Det fine med å bygge en tur fra settet er at du vil tilpasse det, for å gi det det utseendet du føler er perfekt. Kanskje noen spinnere eller noen få dekaler, eller kanskje noen ytelsesoppgraderinger med bedre bremser eller elektrisk system for eksempel. Gjør det selv-karakteren til disse turene betyr at du kan velge deler å bytte inn og ut.

De samme selskapene som tilbyr disse boksene tilbyr også separate deler for tilpasset utseende, og noen kan til og med tilby fabrikasjonstjenester for de unike delene du alltid har drømt om. Dette tilpasningspotensialet gjør turen enda mer personlig, og reflekterer din designfølelse. En interessant bieffekt av all denne tilpasningen er at eieren blir mer tilbøyelig til å ta vare på kjøretøyet sitt i stedet for med en masseprodusert modell. Det er sannsynligvis fordi de ikke vil at noe de har laget med egne hender skal gå i stykker, som et spørsmål om stolthet og lidenskap. Husk, kjør forsiktig og trygt.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta