Komme over frykten for sykler

K

Frykten for sykler, også kjent som syklofobi, er akkurat som all annen frykt. Mange ganger har en frykt for sykkel å gjøre med å sykle i stedet for å bli engstelig når du ser en sykkel. Noen vanlige symptomer på cyklofobi inkluderer rask hjerterytme, tunnelsyn, fryktfølelse og andre tegn på angst som kan variere fra lette symptomer til ekstreme der du ikke kan bevege deg og har problemer med å puste.

Hovedbehandlingen for å komme over all frykt er å forstå hvorfor du har den frykten og omdirigere det ubevisste slik at du ikke blir engstelig når du konfronteres med det du frykter, i dette tilfellet sykler. Frykten din for sykler kan ha oppstått fra en tidlig barndomserfaring hvor du skadet deg selv når du lærte å sykle. Kanskje du var vitne til en ulykke der en syklist ble drept.

Terapi og hypnose har vært effektive til å behandle fobier. Å snakke med en terapeut kan avdekke nøyaktig hva frykten din oppsto. Mange ganger når du forstår hvor frykten kommer fra, kan du endre oppførselen din og overvinne den frykten. Hypnose kan brukes til å endre oppførselen din slik at kroppen din i stedet for å føle angst når du sykler eller ser en sykkel kan føle noe annet enten den er avslappet eller spent.

Det er også mulig å overvinne denne frykten gradvis med støtte fra venner og familie. Hvis du føler deg engstelig ved synet av sykler, prøv å bruke økende mengder tid i nærvær av en sykkel. Hvis du er redd for å sykle, kan du trene på å sitte på en sykkel og føle deg komfortabel. Kanskje du må lære deg å sykle på nytt med treningshjul og deretter ta dem av når du blir komfortabel. Du kan også bruke en tomannssykkel slik at det er en annen person som kan kontrollere sykkelen.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta