Hvordan lære barn å lese raskere

H

I dag er det rett og slett for mye lesing som forventes av barnet ditt, og det er ingen måte barnet ditt kan unngå det. På skolene blir elevene bombardert med lærebøker å lese, notater å lage og ta, massiv informasjon å huske og huske i eksamen. Stressnivået slår noen ganger taket og elever og foreldre blir begge demotiverte.

En av nøkkelen til suksess er studier er å lære barnet ditt å lese raskere. Selvfølgelig er det en tendens til å tenke at hvis jeg leser raskere, vil jeg kunne forstå det jeg leser? Hvor mye det kan høres usannsynlig ut, når du trener deg selv til å lese raskere kan du faktisk forstå bedre og ikke bare at du vil begynne å tenke klarere også.

Å lese raskere er ikke en myk ferdighet. Det er mer som en hard ferdighet og kan sammenlignes med analogien til å sykle. Hvis du vet hvordan du sykler, tenk et minutt på tidspunktet da du første gang forsøkte å sykle. Var det lett? Klarte du å balansere deg selv første gang du satte deg på sykkelen? Sannsynligvis ikke! Uansett hvordan du holdt ut og før eller siden justerte kroppen din rett og slett, og det neste du vet at du er i stand til å balansere og sykle blir et stykke kake. Det interessante med din evne til å sykle er at når du først har lært denne ferdigheten, blir den med deg resten av livet. Det er nesten som et nytt program er installert i hjernen din, og du kan aldri slette dette programmet.

Å lese raskere er veldig beslektet med ferdighetene til å sykle. Du må kjenne til teknikkene som er involvert for å få øynene dine til å fange ord raskere og overbevise hjernen din om å behandle denne informasjonen effektivt. Er det lett? Vel, det avhenger av ditt engasjement og om du har den positive mentale holdningen til å praktisere teknikken til du når et nivå av ubevisst kompetanse.

Så hva kan du som forelder gjøre for å hjelpe barnet ditt til å lese raskere?

Først må du forstå at øynene våre er motivert av bevegelse. Prøv å stirre på et livløst objekt i en lengre periode og se hva som skjer. Du vil legge merke til at synet ditt begynner å bli uskarpt og du kan se en dobbel. Saken med de menneskelige øynene er at det er en direkte forlengelse av hjernen vår. Så det du ser med øynene dine, reiser gjennom synsnervene og til slutt blir informasjonen behandlet i hjernen. Den gode nyheten her er at våre menneskelige øyne har evnen til å behandle et bilde på omtrent ett kvarter. Videre har øyet et bredt perifert syn som lar det fange informasjon innenfor en bue på 170 grader. Dette betyr at i stedet for å se på ett ord for ett ord, kan du faktisk se opptil 4 ord i et enkelt blikk ved å trene ditt perifere syn. Derfor, hvis du vil lese raskere, er det du må gjøre å prøve å få øynene dine til å bevege seg over ordene i dobbelt rask tid. Den mest effektive måten å gjøre dette på er å bruke fingrene til å gli langs ordene mens du leser.

Den andre tingen er at når du glir fingrene langs siden, prøv å synkronisere øynene med fingerbevegelsen og visualisere ordene du leser. I utgangspunktet kan dette se umulig og frustrerende ut, men det skjer faktisk mange ting i hjernen din når du gjør dette. En av det er at hjernen din nå prøver så hardt som mulig å behandle informasjonen så raskt som mulig.

Dette skjer fordi, akkurat som alle andre skapninger i dyreriket, er kroppen vår konfigurert til å overleve. Sansene vi besitter er ment å holde oss i høy beredskap mot rovdyr og å fange eller finne for mat. Som sådan ville det være umulig for øynene dine å ikke være i stand til å følge fingrenes bevegelse når du glir gjennom det du leser, da dette i høy grad er et overlevelsesinstinkt.

Når hjernen din blir vant til raskere enn normalt bevegelse av fingrene på tekstene eller artiklene du leser, vil hjernen forbedre evnen til å behandle informasjonen raskere. Faktisk umulig som det kan høres ut nå, når du begynner å gjøre dette vil du innse at du faktisk kan forstå bedre ved å lese raskere.

Så hvis du som forelder ønsker å motivere barnet ditt til å lese raskere, er det du må gjøre å innprente barnet ditt til vane å bruke fingrene til å gli gjennom teksten han eller hun leser. Etter hvert som denne vanen fester seg, vil barnet sakte men sikkert utvikle vanen til å behandle informasjonen raskere og lære å utvikle høyere konsentrasjon under lesing.

Jo tidligere du får barnet ditt i gang med denne enkle og givende vanen, jo lenger er fordelen du og barnet ditt vil høste. Ikke bare det etter hvert som barnet blir komfortabel med denne lesemåten, vil de bli mer entusiastiske og vil kanskje eksperimentere med forskjellige tekster og artikler som vil forbedre kunnskapsgrunnlaget deres.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta