Hvordan finne en komfortabel sykkelsal

H

Hvis du har syklet i mer enn noen få år og bor i et område der du ikke kan sykle hele året, kan det hende du opplever at salen på sykkelen ikke er så behagelig om våren som du husker den var om høsten før du legg den bort til vinteren. Det gjelder selv om du sykler på en papirsykkel om vinteren. Saler på stasjonære sykler har en tendens til å være større og mer polstret enn de på en tradisjonell sykkel. De fleste sykler heller ikke på stasjonære sykler så lenge de bruker tradisjonelle sykler, det er ingen støt, grus eller jettegryter å treffe på en stasjonær sykkel, så en sal som er akseptabel på en stasjonær sykkel vil sannsynligvis ikke være like komfortabel på en tradisjonell sykkel.

Legg merke til at så langt har jeg alltid kalt det en sal, ikke et sete og tro det eller ei, det er grunn til dette. Da jeg vokste opp og før jeg begynte å forvandle meg fra en person som likte å sykle til en faktisk syklist brukte jeg begrepet sete og sal om hverandre. Etter å ha lest flere artikler om emnet, sist av avdøde Sheldon Brown, har jeg kommet til å sette pris på forskjellen mellom et sete og en sal.

Sheldon forklarte det slik: et sete er noe du sitter på og er designet for å bære hele vekten din, omtrent som en stol ville gjort. Liggesykler bruker seter stående tradisjonelle sykler har saler. Saler er designet for å bære noe av vekten til rytteren, men ikke alt. Bena samt armer og hender bærer også noe av vekten til rytteren. Så du ser at sykkelsadelen finnes på tradisjonelle stående sykler. Sykkelseter finnes på liggende sykler.

På dette tidspunktet har jeg ikke eller sykler på en liggende, så denne artikkelen vil for det meste handle om den tradisjonelle stående 2-hjulssykkelen. Det dekker heller ikke egentlig saler for BMX-sykler, siden BMX-ryttere tilbringer mesteparten av sin faktiske kjøretid utenfor salen, er salen mer en pryd for dem, bortsett fra når de står i scene og venter på løpet.

Den gjennomsnittlige fritidssyklisten vil sykle til det blir kaldt ute, deretter sette den opp for vinteren og ta den med ut igjen for å sykle når været blir varmere om våren. Syklisten kommer inn noen mil på sykkelen fra i fjor, og salen er ikke lenger så komfortabel som den føltes om høsten. Syklisten går deretter til nærmeste sykkelbutikk eller søkte på Internett etter en ny sal. Kjøpet er gjort og etter noen dusin mil føles den nye salen bedre, så de holder seg til den og pensjonerer den gamle. Dette scenariet kan fortsette hvert år, ikke fordi det er noe galt med den gamle salen, men fordi rytteren må venne seg til å ri igjen. I de fleste tilfeller er det den beste måten å finne ut om du virkelig får en ny sal eller om du bare trenger å bli mer vant til å sykle, gradvis å komme tilbake til syklingen ved å ta korte turer først og deretter legge til miles hver gang du sykler.

Hvis du etter å ha prøvd en stund fortsatt føler at en ny sal er det du trenger, så er det noen ting du bør tenke på.

Bredden på salen er avgjørende for din komfort. Dine sittebein eller ischial tuberositeter er designet for å bære kroppens vekt når du sitter. Hvis vekten bæres mellom sittebenene i stedet for på dem, vil du føle deg ukomfortabel. Hvis salen er for smal, vil bløtvevet bære kroppsvekten. Hvis salen er for bred, kan du legge merke til gnagsår på innsiden av låret, spesielt når det blir varmere ute og du svetter mer.

Materialet som salen er laget av gjør en viss forskjell i komfort. Personlig foretrekker jeg skinnsadelen til sykkelen min, men det trenger egentlig ikke være fint italiensk skinn, bare vanlig strukket, vinyl er for glatt, og Lycra er ikke like slitesterk som verken skinn eller vinyl. Tungt polstrede seter er behagelige for korte turer, men har en tendens til å bli ukomfortable raskt ettersom turene blir lengre.

Mange ganger er årsaken til smerten ikke selve salen, men justeringen av salen og hvorvidt sykkelen passer til rytteren eller ikke. Før du kaster ut en helt god sal og legger ut 100,00 eller mer på en ny fancy sal, sørg for at sykkelen din faktisk passer deg og at sykkelen er riktig justert.

Det kan hende du trenger hjelp med montering av sykkelen eller riktig justering av salen. Enhver god sykkelbutikk bør kunne hjelpe med dette. Du kan også gjøre et Google-søk etter sykkeltilpasning og finne mange varianter av å montere en rytter på en sykkel.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta