Hva er fordelene og ulempene med en velomobil?

H

En velomobil er generelt definert som de morsomme liggende syklene med skjell rundt seg. Skjellene kan gi en viss grad av beskyttelse mot været, og kan gjøre kjøretøyet mye mer aerodynamisk. Dette lar deg effektivt kjøre raskere med mindre innsats enn du kunne på en vanlig sykkel.

Fordelen med å bruke en velomobil er at du ikke trenger å brenne noe fossilt brensel for å komme deg rundt. Du kan til og med få elektriske motorer til å hjelpe deg i bakkene som drives av pedalhandlingene dine.

Velomobiler har en tendens til å være tyngre enn sykler, men på grunn av aerodynamikken er de vanligvis lettere å gå fort i. De gir mye bedre beskyttelse mot været, og er mye mer stabile.

Det er mye vanskeligere å rulle en trehjuls velomobil enn det er å falle av en sykkel, og det er ekstremt lite sannsynlig at du skal bli kastet over styret for å lande på hodet. Hvis du på en eller annen måte faller av sykkelen, har du en mye kortere avstand å gå før du treffer bakken fra setet på en liggende sykkel.

Tilsynelatende er de mye mer populære i Europa enn de er her i USA. Jeg har sett dem på avstand før, men inntil de siste årene har jeg sjelden sett en på nært hold, med mindre en venn som eier en tilfeldigvis kjørte en over for å møte oss på en løpetur.

De kan komme i mange forskjellige former og størrelser, fra helt hjemmelaget, til de som bruker en kommersielt produsert liggende sykkel som har blitt ettermontert med et spesialtilpasset skall, til en enhet som kjøpes direkte fra hyllen. Vel, direkte fra en butikk, i alle fall.

Velomobiler har imidlertid noen ulemper.

For det første er de generelt lavere til bakken enn sykler og er ikke noe den gjennomsnittlige sjåføren kommer til å se etter. Mange ryttere prøver å omgå dette ved å la et flagg på en stang strekke seg opp i en førers synsfelt, men dette er fortsatt en dårlig erstatning for alltid å være synlig.

For det andre er hodet ditt på samme nivå som en bils enderør, så du vil suge inn all forurensingen fra all forbipasserende trafikk som tilfeldigvis kjører i nærheten av deg. På kort sikt er det sannsynligvis ikke en veldig stor sak med mindre trafikken er stor, men det kan ha noen alvorlige langsiktige konsekvenser hvis du pendler regelmessig i en av disse.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta