Hva er de såkalte ulempene ved å erstatte motorsykkeleksos?

H

Hvis du noen gang har bestemt deg for å erstatte det eksisterende eksosanlegget på motorsykkelen din med ettermarkedsmotorsykkeleksos, ville du ha kommet over noen som ville ha frarådet deg det. Faktisk ville den samme personen sannsynligvis gitt deg logiske grunner til at det ikke burde gjøres i det hele tatt. Hvis du tok hensyn til nekteren og ikke gjorde din egen forskning på emnet, er du sannsynligvis fortsatt på grensen med det kjedelige originale utstyrsprodusentens eksosanlegg på sykkelen din. Det er mange grunner mot en slik endring, men alle disse grunnene kan elimineres hvis du gjør nok forskning. Følgende er noen årsaker du kanskje har hørt og løsningene sammen med dem.

Å bryte loven:

1. Mange stater eller land kan være spesielt strenge med sine utslippslover. Dette vil bety at hvis du fjerner katalysatoren på sykkelen din, kan det hende du bryter loven. Alt dette krever er at du forsker litt på lovene i staten og landet ditt og deretter kjøper ditt nye ettermarkedseksosanlegg på grunnlag av funnene dine. Hvis fjerning av en katalysator er i strid med loven i staten eller landet ditt, kan du gå for eksosanlegg som ikke krever at du gjør det.

Økning i røyk:

2. Det antas at med mange mennesker som bytter motorsykkeleksos kan det føre til at føreren må tåle skadelige gasser fra sine egne motorer. Som med forrige punkt, kan dette bare skje dersom endringen foretas uten passende forskning på saken. Du kan gå til din lokale sykkelekspert eller til og med undersøke på internett med referanse til riktig eksosanlegg for modellen til motorsykkelen du eier. Videre bør produsenten av ettermarkedet for motorsykkeleksos også undersøkes for pålitelighet.

Høy lyd:

3. Hvorvidt økningen i støy er et problem eller ikke er et spørsmål om preferanse. Det er motorsykkelentusiaster som får skiftet ut de eksisterende motorsykkeleksosene fordi de vil at syklene skal bråke mer. Støy antas å være et tegn på en hardcore motorsyklist av mange mennesker. Også, selv om du ikke vil ha lyden, finnes det eksosanlegg der ute som faktisk kan dempe lyden i stedet for å fremheve den.

Reduksjon i effektivitet:

4. Enhver motorsykkel eller for den saks skyld ethvert kjøretøy vil lide med hensyn til drivstoffeffektiviteten hvis du øker kjøretøyets kraft. Dette er et tuning-dilemma og er ikke bare knyttet til eksosanleggene. Hvis du vil at motorsykkelen din skal være kraftigere, må du gå på akkord med drivstoffeffektiviteten og omvendt. Derfor er dette et spørsmål om preferanse og er i direkte kontroll av sykkeleieren.

Sykkelgaranti:

5. Mange tror at endring av eksisterende eksosanlegg kan føre til at produsentgarantien blir ugyldig. For å unngå dette er alt du trenger å gjøre å sjekke dokumentene du fikk fra produsenten når du kjøpte sykkelen eller spørre dem direkte gjennom en telefonsamtale.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta