Historien om Suzuki A50 motorsykkel

H

Suzuki A50 (1971 – 76) var en enkel idé å lage en 49cc-klon av deres umåtelig populære A 100 pendlermotorsykkel. Den 100cc-sykkelen hadde vist seg å være svært populær som en grunnleggende, pålitelig tur rundt i byen. Suzuki beholdt A 100-rammen og spesifikasjonene som de var, og erstattet bare motoren. Dette skapte en rimeligere, lavere motorsykkel som var en bestselger, spesielt i Asia, hvor versjoner av sykkelen fortsatt finnes.

Den nye motoren som ble brukt i Suzuki A50 var lik design som den velprøvde ensylindrede totakts A 100-motoren. En luftkjølt roterende skiveverdi, den kom med automatisk pumpesmøring og en femtrinns girkasse. Suzuki A50 klarte å yte 4,8 hk ved 8 500 o/min, noe som ikke var dårlig for en enkel rundkjøring eller pendlersykkel. Fem-trinns girkassen virker litt mye for en liten 50cc-sykkel, men det hjelper absolutt med kjørelengde! På åpen vei var Suzuki A50 ute av sin liga, med en rapportert toppfart på under 90 km/t.

Faktisk ble Suzuki A50 klassifisert som moped i mange deler av verden. Faktisk er de eneste kjente variantene av denne motorsykkelen Suzuki A50P og Suzuki A50PD-modellene designet for det nederlandske markedet, der pedaler var lovpålagt for enhver moped. Selv i dag vil en overlevende Suzuki A50 klassifiseres som en moped på britiske veier, samtidig som den gir en skikkelig sykkelopplevelse.

Suzuki A50 var også en veldig lett sykkel, som bare veide 73 kg. Dette gjorde det populært som en lett tur i trafikkerte byområder og en foretrukket tur på inngangsnivå for mange unge mennesker. Bremsene var ganske mye standard på 70-tallet: doble trommelbremser. For en sykkel med denne kraften og størrelsen fungerer de faktisk ganske bra. Det er også mulig å finne autentiske 70-talls Suzuki A50 motorsykler med skiver foran; noen senere partier hadde dem som fabrikkstandard.

Enhver overlevende Suzuki A50 vil vanligvis være lett å gjenopprette tilbake til førsteklasses tilstand. De gamle totaktsmotorene er kjent for å være bygget for langsiktig… du kan fortsatt se Suzuki A50-er i noen asiatiske land, som har holdt på i tre tiår! I Storbritannia bruker lojale eiere og klassisk motorsykkelklubb fortsatt denne lille 50cc hybrid moped-motorsykkelen. Med de riktige reservedelene kan selv en forsømt Suzuki A50 restaureres for en kul gave til voksende syklister. Den er treg og trygg, men har typiske motorsykkelkontroller, noe som gjør den til en flott læresykkel.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta