Grunnleggende motorsykkelvedlikeholdstips for eiere

G

Å kjøre motorsykkel kan være spennende. Når det kommer til vedlikehold, er vi alle avhengige av et verksted, men hver eier bør utvikle en følelse av selvtillit hver gang de sykler med hensyn til grunnleggende vedlikeholdskunnskap. Det er svært viktig å unngå uforutsette mekaniske feil. Grunnleggende teknisk kunnskap hjelper til med å holde motorsykkelen passe og kjører uten problemer. Nå er det ikke nødvendig å bli tatt opp på en bilopplæringsskole. Tenker du på å mestre din egen motorsykkelreparasjon? Absolutt ikke nødvendig! Grunnleggende vedlikeholdsferdigheter vil hjelpe deg å holde deg uavhengig, spare tid, spare penger og redde deg selv fra ulykker.

Skift motorolje:

Motorsykkelen din har en brukermanual der du kan finne ut hvor ofte motoroljeskiftes. Generelt anbefaler teknikere å skifte olje etter å ha kjørt 2500 kilometer. Noen ganger varierer dette tallet avhengig av typen olje som brukes (mineral, semisyntetisk, helsyntetisk). Så du kan skifte olje med en skiftenøkkel. Det er ikke så vanskelig.

Sjekk dekktrykket:

Du trenger bare en dekkmåler for å sjekke trykket. Generelt anbefaler produsenter en omgivelsestemperert, dvs. når dekkene er kalde for å kontrollere trykket. Trykkanbefaling varierer basert på spesifikk modell. Disse detaljene finner du i manualen. Hvis trykket er lavt, vurder å fylle luft. Hvis du har en personlig kompressor eller bare en sykkelpumpe hjemme, gjør det nå.

Rengjør luftfilteret:

Enten det er et papirfilter, bomullsfilter eller skumfilter, inspiser renheten hver gang du bytter motorolje. Fjern filteret fra huset og rengjør det ordentlig i henhold til bruksanvisningen. Hvis det er et papirfilter, kan du ikke rense det. For tilfredsstillelse, blås luft for rengjøring. Hvis det er en skum, bruk luftstrøm og i tilfelle bomull kan rensevæske brukes. Det vil hjelpe motoren din til å få rikelig med frisk luft.

Sjekk batteriet:

Batteriytelsen avhenger av kvalitet og vedlikehold. Hvis batteriet er eldre enn 3 år, er det på tide å være forsiktig. Du må inspisere og endre den umiddelbart hvis den ikke holder lade. Hvis du møter svakt lys, problemer med start osv. sjekk spenningsskalatesten med et multimeter.

Smør kabler og kjede:

Det er veldig viktig å olje og smøre kabelhus, kjede og noen andre rykkbeslag. Vurder smøring i punkter som glidepunkter, dreiepunkter og roterende punkter. Så smør når du finner disse stedene tørre.

Rengjør kroppen:

Denne oppgaven bør utføres med jevne mellomrom for å beskytte motorsykkelen mot skitt, og for å beskytte den originale malingen. Regelmessig rengjøring bidrar også til å unngå søppel i jerndeler og opprettholde et skinnende utseende.

Alt det ovennevnte krever litt innsats for å vedlikeholde kjøretøyet og nyte en bekymringsfri tur. Disse vedlikeholdsinnsatsene krever litt bilteknisk kunnskap. Når du begynner å gjøre tem, vil alt være enkelt.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta