Fordelene ved å sykle og hvorfor terrengsykler er overlegne

F

Selv om du ikke planlegger å skalere noen fjell, er en terrengsykkel fortsatt en god investering. Terrengsykler er tøffe. De har et fjæringssystem som gir en komfortabel tur, og de tykke, brede dekkene er mindre sannsynlige for å skli enn de slankere dekkene på en cruisersykkel, spesielt på våte veier. Terrengsykler har legeringsrammer som er sterke og lette. De er definitivt ikke bare for å klatre i fjell. Tre gode grunner til å kjøpe en terrengsykkel er den gode treningen du får, drivstoffet du sparer ved å reise på sykkel i stedet for bil, og mangelen på miljøpåvirkning som en sykkel gjør sammenlignet med en bil.

Fordeler med å sykle

Å sykle er flott trening. Ikke bare styrker du bena, men du utvikler også bedre kardiovaskulær helse. En terrengsykkel med flere hastigheter vil tillate deg å tilpasse deg ditt spesielle kondisjonsnivå. Sykling er også snillere for leddene enn øvelser med høy effekt som aerobic eller løping. Plasser setet på terrengsykkelen høyt nok slik at bena nesten strekker seg helt for hver syklus. Og selvfølgelig, sykling får benmusklene i form. Du kan starte i flatt terreng, og deretter legge til fart og variert terreng etter hvert som beina blir sterkere. Det er lurt å strekke seg både før og etter å ha kjørt terrengsykkel.

Mange har for vane å ta bilen selv i de korteste ærend. Det kan være ærend som er for langt å gå til å gjennomføre, men som ligger godt innenfor sykkelavstand. Det finnes mange typer kurver og nylonbærere som enkelt festes foran eller bak på terrengsykkelen din, og som enkelt kan ta med noen dagligvarer. Fordi urbane områder ofte er ganske flate, kan det ofte gå raskere å komme seg rundt med sykkel enn å komme seg rundt med bil. Du må være forsiktig med trafikken, så det er viktig å kjøpe en hjelm som passer og som er enkel å ta av og på.

I en tid hvor energi er dyrt og folk ønsker å kutte ned på bruken av naturressurser, er sykling enda mer fornuftig. Du kan brenne mye drivstoff bare fra korte turer rundt i byen. Alt karbondioksidet som slippes ut av biler stemmer virkelig, og mange vitenskapelige eksperter mener at karbondioksid som slippes ut fra biler er en viktig bidragsyter til globale klimaendringer. Når du sykler på terrengsykkel i stedet for å kjøre bil, bidrar du ikke til miljøskader. Sykling er en av de mest effektive karbonnøytrale transportformene.

Fjell vs. vei

Hvis du vurderer å skaffe deg en sykkel, enten det er for trening, for å spare energikostnader eller for å redusere miljøbelastningen, bør du vurdere å skaffe deg en terrengsykkel. Terrengsykler er laget for å være tøffe, og de har bredere dekk som griper veien bedre og har mindre sannsynlighet for å skli på vått underlag. Med terrengsykkel i riktig størrelse, en hjelm og kanskje en kurv eller nylonbærepose festet til styret eller rammen, vil du ikke bare komme i form, du vil spare ressurser og du vil ha mer penger i lommen fra å kjøpe mindre bensin til bilen din.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta