Forberedelser til vinterkjøring på motorsykkel

F

Når du spør om hvordan du bør gå om vintermotorsykkelkjøring, vil mange umiddelbart svare; “Parker sykkelen i garasjen og vent på våren!”

Det er OK å være en syklist med fint vær… men fordi du ikke har lyst til å utvikle ferdighetene og utstyret for å drive med vinterkjøring på motorsykkel, ikke la luften slippe ut av andres dekk! Parker sykkelen og vent på våren.

Vi andre skal klatre videre og dele vinden!

Den enkle sannheten er; Vintermotorsykkelkjøring kan gjøres trygt og fornuftig… alt som trengs er en liten tanke, noen få stykker riktig utstyr, litt sunn fornuft og en bevisst, bevisst, konsentrasjon om å kjøre motorsykkelen din riktig.

Første ting først; Sørg for at sykkelen din er i topp mekanisk stand… den er dårlig nok til å kjøre scooter om sommeren på utslitte dekk… Gjør det om vinteren, og du vil sannsynligvis finne deg selv å kjøre baken på asfalten.

Sekund; Kle deg etter været. Kle deg i lag. Du har hørt det før, og det er rett og slett den eneste måten. Flere, lette, isolerte lag er langt varmere og mer justerbare etter forholdene enn et enkelt tungt lag.

Jeg rir, fra huden og opp, og avhengig av forholdene, bomullsundertøy, isolerte ‘long-johns’, vanlige gateklær, ullgenser, skitype, High bib overalls, isolert vest, vinterjakke, isolerte hansker av type hansker, en fleece hette, helhjelm, ullsokker og thinsulate-isolerte, gore-tex-fôrede støvler.

Dette utstyret holder motorsykkelkjøringen min varm ned til 20 grader og mindre… denne vinteren har det kaldeste jeg har kjørt, uten nevneverdig nød, vært 10 grader. Jeg snakker om en avstand på tjue mil og mer.

På en lengre tur må du gjøre flere stopp enn du kanskje gjør om sommeren, for å varme deg opp litt, men du bør fortsatt være i stand til å samle opp betydelige, komfortable mil mens du nyter de skinnende tidene med vinterkjøring på motorsykkel.

Et av de kritiske kravene til klærne dine er det ytre skallet. Den må være tettvevd og vindtett. Jeg har brukt de tunge Canvas Carhartt-klærne i bomull, og rett og slett, ved noe over 50 mph, begynner vindtrykket å lekke, og du blir kald. Jeg har funnet de fint vevde, nylonskallede, isolerte kåpene og kjeledressene overlegne når det kommer til å snu vinden.

Hvis du har dynamoen til å drive ting, og det å håndtere alle ledninger og termostater ikke kommer i veien for deg… eller prislappen… kan du kutte lagene… og investere i oppvarmede klær.. … men faktum er … ikke at mange sykler har dynamoen til å kjøre dem … og du ender opp med å trekke den nødvendige juicen ut av batteriet …

Jeg har funnet ut at jeg her i Colorado løp helt fint, med et glis om munnen… pakket inn i helt “energifritt” vinterkjøretøy for motorsykkel!

Når sykkelen din er klargjort og klar… og når du er kledd… hvordan takler du veien?

Ett ord… Forsiktig og bevisst… OK… Jeg kan ikke legge til ekte gud… men du skjønner ideen.

For det første vil folk som kjører de firehjulede innretningene bli overrasket over å se en motorsykkel rulle nedover veien når termometeret banker ned mot ett siffer! Så du må være ekstra på vakt… De vil gjøre enda dummere ting enn vanlig.

For det andre må du være ekstra spesielt oppmerksom på fortauet. Kald gummi har bare ikke den trekkraften som den har om sommeren. Du må holde farten nede… og sykle med presisjon. Lagre pølse til California Summers!

Du trenger ikke nødvendigvis å vente til veiene er 100 % helt klare… men hvis det er mye is eller snø på den, er det lurt å vente til det klarner litt mer. Produsentene har bare ikke perfeksjonert snødekk eller kjettinger for motorsykler ennå… med mindre du teller de ville mennene i nord som kjører syklene sine på frosne innsjøer…

… men å løpe nedover motorveien med de dødelige piggene i dekkene er ideen min om å presse en god idé for langt!

Det du må gjøre er å være bevisst oppmerksom på veien. Sanden kommer til å bli sparket inn i midten av banen, eller til hver side. Der du trenger å sykle er nedover “dekksporene” så mye du kan, for å holde deg unna den glatte sanden og annet veiavfall.

Hold hastigheten nede på feiemaskinene for å sørge for at du holder deg i det sporet og ikke driver inn i den oppsamlede sanden på kantene av linjen.

Hvis du ruller rundt og der, i skyggen av et tre eller en bygning, er det en flekk med is eller snø over veien… Ikke få panikk! Hold deg unna bremsene! Hold gassen stødig. Ikke akselerer, ikke kjør og retarder. Bare hold en stødig hånd. Pass på vekten din. Ikke len deg den ene eller den andre.

Hvis du er i et hjørne, må du stort sett stå rett, for å krysse det dårlige stedet, og så, når du er tilbake på tørt fortau, gå tilbake til svingen.

Mitt mantra er “myke hender”. Bare hold deg jevn når du krysser det, vanligvis lille, glatte stedet. Du vil komme ut, på den tørre siden, en klokere syklist.

Vær oppmerksom på tilstanden din mens du sykler, mental så vel som fysisk. Begynner du å bli for kald, er det på tide å trekke inn for en kopp kaffe og en oppvarming. For kaldt og reaksjonstiden din så vel som din grunnleggende dømmekraft begynner å fryse, og det er ikke måten å nyte vinterkjøring på motorsykkel.

Hvis du sørger for at sykkelen er klar; sørg for at motorsykkelutstyret ditt er opp til snus; og sørg for at hodet ditt er på rett sted for vinterkjøring på motorsykkel; du kan også nyte fnisingen du kommer til å gjøre inni hjelmen din, mens du ser de forskrekkede blikkene du får fra folk som kommer andre veien, i bilene sine, når de ser den gale, idioten som kjører motorsykkel om vinteren !

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta