Focus Bikes historie

F

INTRODUKSJON:

Focus Bikes er et sykkelprodusentfirma i Tyskland. Racersykler, sportssykler, landeveissykler og terrengsykler produseres i selskapet. Den ble etablert i 1992 av den berømte tyske motorsyklisten Mike Kluge.

HISTORIE TIL FOKUSSYKLER:

I 1992 grunnla Mike Kluge firmaet Focus Bikes. Han var selv verdensmester i cyclocross (en slags sykkelracing) i tre ganger. Han beholdt navnet på selskapet Focus ettersom han ønsket det i fokus i utviklingen av sykler, spesielt racing- og sportsvarianter.

I 1993 inngikk firmaet et samarbeid med sykkelprodusenten Derby Cycle Werke for å forbedre kvaliteten og produksjonen av syklene deres. Samme år ble grunnlegger Mike Kluge den tyske nasjonale mester og også nummer to i verdensmesterskapet i Cyclocross. Han syklet Focus-sykkel i mesterskapet.

I 1994 ble det produsert seks varianter av terrengsykler. De ble alle produsert med tanke på både pris og ytelse. Dette “verdi for pengene”-aspektet i sykkelproduksjonen deres var en av hovedårsakene bak den massive suksessen til syklene deres.

I 1995 utvidet selskapet sin produksjon. De utvidet også til tur- og landeveissykler i tillegg til fjellkjeden. Grunnlegger Mike Kluge ble også manager for tidenes første tyske profesjonelle terrengsykkelteam.

I 1996 deltok Mike Kluge i de olympiske leker i Atlanta på en Focus Bike-modell. Sykkelmodellen hans fikk navnet Focus Raven.

I 1998 vant Jorg Arenz, merkevaresjefen til Focus Bikes det tyske mesterskapet i cyclocross på en sykkel produsert i selskapet.

I 2003 tok Jorg Arenz over som produktsjef. De økte også antallet sykler i racinglinjen samme år.

I år 2005 ble Hanka Kupfernagel verdensmester i Cyclocross mens han kjørte på en Focus Bike. Sykkelen som ble brukt i løpet ble kalt Focus Mares Team Bike.

I år 2006 ble de første syklene med karbonfiberrammer produsert. Denne sykkelen ble veldig populær i løpet av kort tid blant profesjonelle turfolk og fritidsryttere. På grunn av karbonrammene var disse lette og lettere og jevnere å kjøre.

I 2007 ble Kupfernagel også verdensmester i den individuelle tidsløypen mens han deltok i verdensmesterskapet for landeveissykkel.

I 2008 ble produksjonen av Focus-sykler for tidsstier utført i samarbeid med Andreas Walser som spesialiserte seg på forskning og testing av tidtog. Den raskeste serien med tidsstisykler ble lansert av Focus-sykler. Idrettsutøvere som sykler på Focus Bikes vant fire titler under det tyske sykkelcrossmesterskapet i 2008. De fire titlene var: en i juniorkategori, en i damekategori, en i 23 og under kategori og en i elitekategori. Tidsløypeserien ble også utvidet til triatlonsegmentet samme år.

I 2009 etablerte Focus Bikes partnerskap med det europeiske racingteamet Team Milram. Denne sponsoravtalen betydde at syklistene i teamet må sykle Focus Bicycles mens de deltar i viktige løp rundt om i verden. Samme år startet selskapet en reklamekampanje over hele Europa i TV-kanalen Eurosport. Samme år etablerte selskapet også datterselskaper i USA og gikk dermed direkte inn på de nordamerikanske markedene. Deres sponsing av det USA-baserte racerlaget Jelly Belly Cycling Team ble annonsert for å fremme deres eksponering i USA.

I 2010 ble mange nye design introdusert av firmaet. Focus Bikes økte sine sponsorater. Ytterligere to italienske lag på det europeiske kontinentet, Team van Vilet og Team Net App, begynte også å sykle Focus Bikes i løp. Focus Bikes meldte seg også på et verdenscuplag. De sponset terrengsykkellag som Team MIG (Made In Germany) og et italiensk amatørlag, Team Focus Italia. Firmaet ble en offisiell partner i Tour de Suisse i 2010.

I år 2011 begynte den også å sponse det russiske roadracinglaget “Team Katusha”. Det fortsetter også sponsingen til Team Jelly Belly og Womens Team Vanderkitten. Den introduserte også flere nye Focus Bikes Project-serier av sykler med massive utvidelsesplaner i 2012.

Så Focus Bikes har vokst fra et lite firma startet av en tidligere racingmester til et massivt sykkelselskap med datterselskaper og sponsorater over hele verden. Det siste året har selskapet økt både produksjon og variasjon av sykkelutvalget og er gradvis i ferd med å bli en av verdens beste sykkelprodusenter, spesielt for racingformål.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta