Er motorsykler omfattet av californisk sitronlov?

E

Når du kjøper en motorsykkel, enten fra en tidligere eier, eller fra en forhandler, forventer du å kjøre skikkelig. Å måtte reparere kjøretøyet av og på bør gjøre deg litt mistenksom. Å ikke fungere ordentlig etter et påfølgende antall reparasjonsforsøk er et tydelig tegn på at du håndterer det som vanligvis kalles en “sitron”. Vi vet at det er spesifikke forbrukerlover angående sitronbil i California, men dekker loven også sitronmotorsykler?

Ja, motorsykler faller innenfor rammen av Californias sitronlov. Hvis du har hatt gjentatte garantireparasjoner eller overdreven tid på verkstedet, bør du ringe en sitronadvokat for ytterligere hjelp. California lov som dekker motorsykler, tilhengere og båter er litt annerledes enn loven som dekker biler. Under California Lemon Law er motorsykler dekket av Civil Code seksjon 1793.2(d)(1) som dekker “forbruksvarer”.

Forbruksvarer er dekket av sitronlover hvis de selges med skriftlig garanti og de er kjøpt for personlig eller husholdningsbruk. Akkurat som biler må forbruksvarer utsettes for et rimelig antall reparasjoner før de blir erklært som “sitroner”. Men i motsetning til biler, kan en produsent kjøpe tilbake produktet eller erstatte det for å oppfylle sine forpliktelser i henhold til Californias sitronlov. Den gode nyheten er at den oppdagede defekten ikke trenger “vesentlig svekke bruken, verdien eller sikkerheten”, noe som betyr at du kan få tilbake pengene dine selv for noen mindre defekter.

Typiske feil kompromitterer sikkerheten ved å kjøre motorsykkel, noe som gjør sitronkasser sterkere enn for biler. Det er viktig å samle inn så mye av reparasjonsdokumentasjonen som mulig. De vil støtte kravet ditt og lar deg avgjøre kravet raskere. Også holde oversikt over hendelser under drift av sykkelen er også nyttig. Salgsdokumentasjon og garantier gitt på salgstidspunktet kan igjen gjøre et krav sterkere og lettere å få refusjon.

Eiere av defekte sitronmotorsykler kan be om en erstatningsmotorsykkel eller et fullstendig tilbakekjøp. Sistnevnte vil inkludere:

• Full motorsykkelpris eller betalte månedlige betalinger og forskuddsbetaling

• Registreringsavgift

• Omsetningsavgift

• Tilfeldige skader

• Leiekostnad og refusjon for tauing

• Advokathonorarer

Imidlertid kan en liten sum penger beregnes og trekkes fra gjenkjøpskostnadene. Pengesummen er basert på kjørelengden motorsykkelen ble kjørt for før det første problemet.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta