Ducati motorsykkelnøkler – er den røde nøkkelen viktig?

D

En av de ledende italienske motorsykkelprodusentene, Ducati ble overtatt av Texas Pacific Group i Fort Worth, Texas i 1996, og siden den gang har det vært en forbedring i teknologien, effektiviteten og finjustert produksjon. Å kjøpe en Ducati motorsykkel er et av de beste kjøpene du kan gjøre. De er pålitelige transportmidler av høy kvalitet som gir deg friheten tilbake.

Når du kjøper en av Ducati-motorsyklene, vil du kunne betjene sykkelen din slik du vil. Det er tre separate nøkler du bør få med sykkelen. En nøkkel, den røde nøkkelen, er en som du trenger hvis du skal foreta noen justeringer på sykkelen av en eller annen grunn. Hvis du ikke planlegger å endre eller justere noe på sykkelen din, vil de svarte tastene være alt du trenger.

Hvis du kjøper sykkelen din ny eller brukt, vil du forsikre deg om at du har en rød nøkkel, men hvis en rød nøkkel ikke er tilgjengelig, må du ikke anta at sykkelen er stjålet. Det er mange ting som kommer i veien for å holde tritt med nøkkelen. Det blir borte av og til. Dessverre kan ikke OEM Ducati-nøkkelen reproduseres når den er tapt, stjålet eller ødelagt. For å bruke den røde nøkkelen igjen, må du kjøpe et helt nytt elektronisk system.

Når du kjøper sykkelen din fra en privat selger, sørg for at selgeren har tre nøkler for å gi deg – to svarte nøkler og en rød nøkkel. Den røde nøkkelen, eller kodenøkkelen, vil være den eneste måten du kan omprogrammere en erstatning for å betjene startsperrekretsen, som er elektronisk. Hvis du har mistet den røde nøkkelen eller den må erstattes av en eller annen grunn, vil du ende opp med å betale nesten $3000. Dette kan være for mye å bruke på noe du ikke hadde noe å gjøre med til å begynne med.

Du trenger ikke den røde nøkkelen med mindre du må omprogrammere noe av elektronikken på sykkelen. Hvis dette er tilfelle, trenger du den røde nøkkelen. Men hvis du ikke har det, kan du alltid kjøpe nye elektroniske enheter, inkludert en ny tenning og ECU, som vil gi deg et nytt sett med nøkler. Chicago låsesmeder har svært sofistikert utstyr som kan lese koden på de svarte tastene for å lage dupliserte og kuttede omprogrammerte startsperrenøkler.

En låsesmed fra Chicago er i stand til å reprodusere en ny Ducati-nøkkel og den kan lese koden. Den originale røde nøkkelen er den eneste nøkkelen som kan gjøre alt med sykkelen. Den svarte nøkkelen kan være lettere for deg å få tilgang til. Hvis du har en svart nøkkel, må du ha en tom Silca KW17T5 transpondernøkkel slik at låsesmeden kan klone nøkkelen ved å bruke Ilco/Silca – RW2 eller RW3, Jet-Smart-klon, Strattec – Hurtigkode eller Bianchi – Repli-kode. De fleste gode låsesmeder i Chicago kan hjelpe deg å kopiere eller kutte en ekstra Ducati motorsykkelnøkkel.

Hvis Ducati motorsykkelnøkkel bryter av inne i tenningen må du ta ut nøkkelen ellers forblir sykkelen låst. Ta den med til en erfaren låsesmed, siden den bare trenger to små verktøy. De trekker vanligvis ut ødelagte nøkler ved å bruke hi end-verktøy. Et lite sondeverktøy brukes som holder opp den delen av nøkkelen som blokkerer den, og vanligvis bruker låsesmeden hi-end extractor som vil ta nøkkelen ut.

Kontakt Chicago låsesmed hvis du ønsker å bytte ut nøklene eller du må kanskje kjøpe et komplett elektronisk system for å ha en rød nøkkel. Det er billigere og raskere å få jobben gjort av en låsesmed enn å få erstattet det elektroniske settet av selskapet.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta