Det var utfordrende å trene Weimaraner-hunden min til å være ved siden av meg mens jeg sykle

D

Det tok meg mye trening og trening, men jeg har mestret å sykle på landeveissykkel på asfalterte stier med weimaraneren min. Jeg vil gjerne dele min innsikt om hvordan jeg gjorde nettopp det. Jeg vil først begynne med å innrømme at jeg forstår alle hunder, spesielt weimaraner har veldig forskjellige personligheter og hvordan de reagerer på aktiviteter. For eksempel lytter og svarer min fire år gamle weimaraner når jeg kaller ham utenfor og/eller på stier, men når vi er i hundeparken handler det om å leke, ikke mye for å svare på instruksjonene mine. En annen ting med min firbeinte venn som er forskjellig fra andre hunder jeg har hatt, er at når jeg kommer inn i huset, selv om jeg bare er borte i ti minutter, kommer hans sterke og høye personlighet frem ved at han hyler og hopper rundt og er veldig vanskelig å roe ned i minst fem minutter. Og til slutt, før treningen ble han skikkelig skremt første gang jeg tok ut sykkelen min for året og kjørte den i oppkjørselen rundt ham. Han så alltid ut til å løpe foran dekket. Det kom til det punktet at jeg måtte stoppe eller bremse. Å få ham til å være oppmerksom og lytte til veibeskrivelser var umulig mens jeg satt på sykkelen. Med stor besluttsomhet kan jeg henge i båndet hans mens han løper langs siden av sykkelen min.

Jeg startet sakte, gikk med sykkelen på den ene siden av meg, venstre hånd holdt sykkelen oppreist og båndet hans på tre fot i høyre hånd, mens han gikk på høyre side. Vi gikk sammen i førtifem minutter tre ikke sammenhengende dager i uken. I løpet av den samme uken, to av de andre dagene, gjorde jeg intervaller med ham med å gå i to minutter og løpe i to minutter i en time. De siste to ikke sammenhengende dagene tok jeg ham med til hundeparken for å jobbe med å komme tilbake til min side når han ble bedt om det. Hundeparken skal være et morsomt sted, så jeg lar ham fortsatt løpe og leke i fem minutters intervaller, og la ham gå tilbake for å gå stien ved siden av meg i de neste fem minuttene, så tilbake til å løpe og leke i ytterligere fem minutter , alt dette varer i en time. Hunden min reagerte godt på denne treningen og var ikke redd for å være like mye ved siden av sykkelen eller kom ikke foran den på turene våre; derfor satte han meg ikke ut av balanse. Jeg var konsekvent med denne treningsrutinen i to uker.

Mitt neste skritt var å være litt mer aggressiv. Jeg begynte å sykle med båndet hans i høyre hånd i fem minutters intervaller. De neste fem minuttene gikk jeg av sykkelen og gikk som vi hadde med den første treningsserien. Denne typen intervalltrening pågikk også i fem dager uten sammenheng de neste to ukene. De to andre dagene tok jeg ham med til hundeparken og fortsatte med treningen med å løpe og leke i fem minutter og gå tilbake til siden de neste fem minuttene for å gå, klippet i båndet, og varte igjen en time i strekk.

Mitt siste skritt, som var den mest aggressive taktikken, var å sykle i ti minutter med båndet i høyre hånd, gå av og ha sykkelen på min side mens jeg gikk med ham på høyre side. Sykkelen ville være mellom meg og min weimaraner i fem dager uten sammenheng. De to andre dagene skulle igjen være vår trening i hundeparken hvor han kunne få leketid og gåinstruksjon på en times tid. Å bryte opp treningen, men å være konsekvent, trodde jeg holdt ham fokusert og selvsikker. Å holde sinnet og kroppen opptatt og tenke var også måten jeg kunne holde ham interessert og spent på å gjennomføre treningen. Jeg har lært av andre at weimaranere må utfordres mesteparten av tiden. Dette var min utfordring til ham.

Weimaraneren min er flott med konsistens, men må forsterkes samtidig. Jeg innrømmer at det var veldig hardt arbeid og at jeg egentlig ikke holdt sinnet og kroppen inn i rutinen hver dag. Fremgangen vi har oppnådd sammen handler definitivt om treningen. Det er utrolig hvilken fantastisk følelse det er å få min fire år gamle weimaraner til å brenne energi og nyte tiden vår sammen. Det er fortsatt tider han er ivrig etter å overgå hastigheten jeg sykler, men jeg bare forsterker ham og den jevne kjøringen.

Nå blir han begeistret over å sette sykkelen på sykkelstativet og hoppe i kjøretøyet, vel vitende om at vi skal på tur for å brenne litt energi og ha det gøy. Jeg har vært i stand til å nyte en annen fysisk aktivitet med min favoritt firbeinte venn.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta