De fem vanligste typene sykler

D

Siden forgjengeren til den moderne sykkelen først ble oppfunnet på begynnelsen av 1800-tallet, har sykler blitt brukt til fornøyelse, transport og sport. I dag står ryttere overfor en myriade av tilgjengelige stiler. Her er de fem vanligste typene sykler, sammen med tiltenkt bruk.

Vei

Landeveissykler er, som navnet antyder, designet med det eneste formålet å reise på veien. De kan lett identifiseres ved vanlig bruk av nedoverbøyde styre. Denne stilen bruker generelt veldig smale dekk, og rammen er lett. Landeveissykler er en av de raskeste typene, og har nesten alltid flere gir for optimal bruk i høy hastighet eller i bakke. Rytterne vil ofte lene seg fremover over styret mens de tråkker.

fjell

Terrengsykler er designet for terrengkjøring. De har flere gir for å sykle opp og ned bakker, stier, vasker og stier med varierende stigninger. For å takle sand, skitt, gjørme og grus som ofte oppstår i terreng, er disse modellene utstyrt med brede dekk med knotter for å gi bedre trekkraft. I stedet for buet styre, er fjellstyret generelt rett. Rytteren sitter vanligvis oppreist mens han sykler denne stilen.

Hybrid

Hybridsykler er sannsynligvis den vanligste stilen man ser i dag. De er en kombinasjon av terreng- og landeveissykler, noe som gjør dem godt egnet for flere terrengtyper. Styret er rett og sittestillingen er oppreist, akkurat som en fjellmodell. Rammen vil vanligvis være lett, dekkene smalere og jevnere, noe som gir jevnere og enklere turer på fortau. Som med de to stilene den har utviklet seg fra, har en hybrid vanligvis flere gir.

BMX

BMX (sykkel motocross) sykler er veldig populære blant stuntryttere, visse typer terrengkjørere og ungdommer. BMX-stilen er vanligvis for en sykkel med mindre ramme, bygget robust for å håndtere harde landinger og andre stunts. Forhjulet og styret kan roteres 360 grader for å tillate triks, og modellene vil kun ha ett gir. På grunn av den mindre karakteren til rammene, vil ryttere vanligvis stå mens de tråkker.

Cruiser

Cruiser-modeller er designet for brukervennlighet og en komfortabel tur. Som et resultat er de populære blant voksne ryttere som er nye til ridning, eller bare gjør det av og til. Cruisere tilbyr en oppreist sittestilling og et fast gir, så rytteren må ganske enkelt sette seg ned og begynne å tråkke. De brede dekkene deres gjør dem komfortable. På grunn av deres tunge stålrammer og enkeltgir er de generelt ganske trege sammenlignet med de fleste andre typer.

Avslutningsvis er det et bredt utvalg av sykler tilgjengelig for alle på markedet. Sammen med de vanligste modellene som er oppført ovenfor, er det de designet for spesifikke bruksområder, for eksempel militærmodeller, brannmannmodeller og til og med issykluser, designet for å sykle på is. Så uansett hva livsstilen din er, finnes det sykler der ute for deg.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta