Bruk av kjeder

B

Kjeder er serier av sammenkoblede lenker eller ringer som vanligvis er laget av metall og kan kobles sammen eller monteres i hverandre. Hver del av kjeden kan ha mer enn ett ledd avhengig av bruken. Noen bruksområder av kjetting kan være for å feste, binde eller støtte gjenstander. De to vanligste stilene for å lage kjeder er rullekjeder og de som er torusformede. Stilen på kjeden avhenger av bruken av kjeden. Torusformede kjeder er svært vanlige i mange bruksområder. De kan brukes til å heise, sikre eller støtte og har en veldig enkel form av ringer som er forbundet med hverandre. Denne enkle designen gir disse kjedene fleksibilitet i to dimensjoner. Deres enkle design og fleksibilitet gjør at de kan brukes til mange oppgaver som å sikre en sykkel

Rullekjeder er veldig vanlig i sykler. De er designet for å overføre kraft i maskiner. Ta for eksempel sykkelkjeder, de er designet for å gå i inngrep med tennene på tannhjulene på maskinen. Fleksibiliteten i disse kjedene er også begrenset da de kun kan bevege seg i én retning. Noen vanlige bruksområder for kjeder kan være som nøkkelringer, snøkjeder og sykkelkjeder.

Som nevnt tidligere i denne artikkelen er sykkelkjeder rullekjeder. De overfører kraften fra pedalene til drivhjulet som igjen driver sykkelen fremover. Disse kjedene er vanligvis laget av vanlig karbon eller en legering av stål, men noen kan være nikkelbelagte for å forhindre rust. Disse kjedene anses også for å være svært energieffektive. Selv om mange mennesker kan forvente at effektiviteten blir sterkt påvirket av smøremidlet, viste en studie som ble utført i et rent laboratorium at i stedet for smøremidler, ville et større tannhjul gi en mer effektiv drift. Jo høyere spenningen i kjeden er, jo mer effektiv vil den være.

En nøkkelring, som navnet antyder, er en kjede som kan kobles til nøkkelen. De kan være laget av metall eller plast og er koblet til en nøkkelring i den ene enden og en gjenstand kan kobles til i den andre enden. Lengden på lenken som forbinder varen med nøkkelringen avgjør hvor enkelt det er å bruke nøkkelringen. Nøkkelringer brukes ofte av personer som trenger å bære mange nøkler eller hvis jobb krever hyppig bruk av nøkler.

Snøkjettinger brukes til å passe på dekk til kjøretøy for å gi veigrep når du kjører gjennom snø. Disse kjedene trenger bare å festes til drivhjulene til et kjøretøy. De gir mer stabilitet når du kjører gjennom snø og forhindrer ulykker. Men hvis de ikke tas godt vare på, kan de lett slites ut. Når du bruker disse kjettingene, bør man sørge for at maksimal fartsgrense for kjøretøyet deres er 50 km/t.

Bruken av kjeder er ubegrenset. Noen mennesker kan komme opp med sine egne kreative ideer om hvordan de kan bruke dem. Oppfinnelsen av kjeder har definitivt brakt utvikling på mange områder.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta