3 trinn for å bygge en motorsykkeleksos fra et perforert filterrør

3

Færre ting i verden er mer tilfredsstillende enn en dyp, halsende knurring som kommer fra en kraftig motorsykkel. Enten du har å gjøre med en 450cc grussykkel eller en 1100cc tursykkel, kan det å sette riktig eksos på den virkelig forbedre ytelsen og forbedre lyden. Det er ikke å nevne hvor mye bedre en motorsykkel ser ut med en skimrende eksos i rustfritt stål. Imidlertid vet ettermarkedet motocross- og landeveissykkelprodusenter hvor mye du elsker en flott eksos. Derfor prøver de å lade så mye du måtte betale for selve sykkelen. Noen straight-through-systemer, kalt drag pipes, kan koste oppover $1000. Det er bare for en rett lengde av metallrør. Med litt kunnskap og et perforert filterrør kan du lage ditt eget for en brøkdel av prisen. Slik gjør du det.

1. Start med rørene

Det finnes to typer rørbend. Crush bends er, som navnet tilsier, rør som ser knust ut der de er bøyd. Mandrel bend er glatte bend uten krusninger. Disse ryggene i metallet forårsaker turbulens som øker risting og frarøver motorsykkelen din kraft. Hvis du kan, få noen bøyde rør. Du vil ikke angre på den ekstra kostnaden.

2. Bygg lyddemperen din

Deretter kan du fortsette å bygge lyddemperen din. Det høres kanskje vanskelig ut, men det er faktisk ganske enkelt. En lyddemper reduserer mengden støy som kommer ut av eksosen din fordi den bremser gassen som kommer ut av røret. Du trenger bare et sted å sende gassen og noe for å bremse den.

Lyddemperen din kommer til å bestå av et perforert filterrør, et større stålrør for å gå rundt det, og litt keramisk isolasjon for å fylle plassen. Det perforerte røret vil tillate gass å unnslippe gjennom dusinvis av forskjellige hull i stedet for bare enden av røret. Gassen vil da skyte inn i den keramiske isolasjonen hvor den vil bremse betraktelig. Bremsingen av eksosen skal redusere støyen.

Det er sannsynligvis lettere å gjøre det perforerte filterrøret ditt litt mindre enn eksosrøret ditt, så det glir inn i eksosen og bidrar til å skape et lite mottrykk.

3. Sett alt sammen

Du vil da sveise det hele sammen. Du må kanskje avtale en profesjonell for å sette det sammen for deg. Pakk det perforerte filterrøret inn i keramisk ull og sveis det deretter inn i det større røret. Der går du. Akkurat så raskt har du en lyddemper. Du vil deretter sveise den hjemmelagde lyddemperen på enden av eksosen din. Du er klar til å ri.

Fordelen med å lage din egen lyddemper er ikke bare økonomisk. Du vil sannsynligvis spare penger, men du vil også kunne tilpasse kjøreopplevelsen. Det du nettopp har bygget kalles en rett gjennom lyddemper i motsetning til en kammerlyddemper. Kammerdempere er fylt med ledeplater som forstyrrer gasstrømmen. Ønsker du å redusere lyden enda mer, kan du velge et lengre perforert filterrør som lyddemperkjerne.

Å bygge din egen lyddemper er en rask og enkel måte å kontrollere hvordan sykkelen din sykler og hvordan den høres ut.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta