2008 Specialized Hardrock XC Disc

2

Da jeg begynte å sykle midt på sommeren 2007 hadde jeg bare én sykkel. Det var sykkelen foreldrene mine kjøpte til meg da jeg var 14 eller 15 år gammel. En Schwinn-reisende. Jeg hadde den hengende i garasjen min, og en dag bestemte jeg meg for at jeg måtte begynne å trene igjen, så jeg fylte dekkene med luft og dro på en sykkeltur. Jeg likte virkelig å sykle, men været ble kaldere og jeg lurte på hvordan jeg skulle fortsette å sykle om vinteren. Pluss at jeg visste at en landeveissykkel ikke ville fungere for vinterkjøring. Så jeg dro til min lokale sykkelforhandler og spurte dem hvilken sykkel de anbefalte.

Selgeren anbefalte 2008 Specialized Hardrock XC Disc. Jeg ville virkelig ha skivebrems (fordi de ser veldig kule ut – jeg vet at det ikke er en god grunn, men det er den jeg er). De anbefaler sykkelen fordi den var i min prisklasse, den har en aluminiumsramme så den skal holde seg under vinterkjøring, den hadde skivebremser som fungerer bedre i snøen fordi bremsesystemet er opp og ut av snøen og den har frontfjæring.

Nå må jeg fortelle deg om en dum avgjørelse jeg tok. Selgeren anbefalte en 17 tommers ramme for meg. Jeg syklet og jeg likte det. Men jeg kjøpte også et sykkelstativ som kobles til reservedekket på Jeepen min. Jeg satte sykkelstativet på Jeepen min da jeg kom hjem og prøvde å sette den nye sykkelen min på stativet. Den nye sykkelen passet ikke på sykkelstativet. Pluss når jeg så på sykkelen så den bare liten ut (det kan ha hatt noe å gjøre med at den ikke passet på sykkelstativet). Så jeg tok sykkelen tilbake og fikk opp neste størrelse – 19 tommers ramme. Dette var en feil. Jeg burde ha blitt med 17-tommersrammen. Jeg vet nå at de lager en stang som går på tvers av styret til setepinnen akkurat for slike situasjoner.

Nå er det på tide å ta sykkelen for sin første tur. På dette tidspunktet kjørte jeg LRT-sti i Eden Prairie. Jeg syklet min landeveissykkel 20 til 22 miles om gangen med små vanskeligheter. Jeg ble overrasket over hvor mye vanskeligere denne sykkelen var å sykle. Jeg kunne knapt sykle den 6 mil første gang jeg prøvde den. Jeg trodde det var noe galt med sykkelen. Jeg fylte dekkene til det maksimale lufttrykket (80 psi), men det hadde liten effekt. Jeg antok bare at terrengsykler var så mye mer arbeid enn en syklende.

Jeg kjøpte sykkelen i midten av oktober 2007. Og jeg syklet minst annenhver dag og jobbet meg opp til å sykle 20 mil av gangen. Jeg må si jeg var veldig fornøyd med sykkelen. Jeg kjørte den hele vinteren, forutsatt at temperaturen (vindavkjøling) var over 5 grader.

Så på våren dro jeg en sykkeltur med en av vennene mine. Jeg antok at han ville ha vanskelig for å holde tritt med meg. Jeg hadde syklet hele vinteren, og jeg var tilbake til å sykle 20 miles om gangen (på grunn av snøen og kulden syklet jeg 12 til 15 miles om gangen i løpet av vinteren). Da vi dro på tur klarte jeg ikke å holde følge med ham. Jeg var flau og kunne ikke finne ut hvorfor jeg var så treg. Jeg fant til slutt ut at det var sykkelen. Den er veldig tung og har billige komponenter. Jeg antar at du får det du betaler for.

Et problem jeg hadde med sykkelen var at jeg fortsatte å bremse eiker bak. Den andre gangen jeg tok inn hjulet for å få nye eiker sa de at de ville oppgradere hjulet for meg. Jeg antar at de hadde problemer med bakhjulet på denne sykkelen. Jeg har ikke hatt noen problemer med sykkelen eller bakhjulet siden den ble oppgradert.

Jeg føler at jeg totalt sett er fornøyd med 2008 Specialized Hardrock XC Disc. Ja, den er tung og jeg kan ikke følge med vennene mine når jeg sykler på den. Men det var ikke derfor jeg kjøpte den. Jeg kjøpte den som en rimelig terrengsykkel for å sykle om vinteren. Og det har tjent det formålet godt. Dessuten liker jeg å sykle når jeg sykler alene på stiene ved huset mitt. Jeg må jobbe mye hardere på denne sykkelen, og jeg bruker den til trening, så når jeg sykler med andre mennesker på landeveissykkelen min eller annen terrengsykkel, er det lettere å følge med.

Men hvis du leter etter en god terrengsykkel for terrengkjøring eller sykler med andre mennesker (spesielt hvis de er like konkurransedyktige som noen av vennene mine), vil jeg ikke anbefale denne sykkelen. Det er bare for tungt og det gjør det for vanskelig å holde tritt med folk.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta