11 morsomme sykkelfakta

1

Terrengsykkel, landeveissykkel eller BMX, uansett hva favorittturen din er, tror jeg vi alle kan være enige om at sykler er kjempebra. Og akkurat som alt annet som passer til beskrivelsen av awesome, har sykkelen sin morsomme faktaliste som vi alle bør lese om.

1. Velocipeden er den eldste sporbare stamfaren til den moderne sykkelen. Oppfunnet i 1817 av Baron von Drais, ble tohjulsbilen i tre drevet ved å skyve føttene mot bakken.

2. Sykkellignende skisser ble funnet i Leonardo da Vincis notatbøker som dateres tilbake til slutten av 1400-tallet. Selv om sykkelen ble oppfunnet århundrer etter, kan det være at Leonardo allerede hadde tanker om muligheten for et slikt menneskedrevet kjøretøy.

3. Selv om terrengsykler allerede var i bruk tidlig på 1900-tallet, kom selve terrengsykkelprototypene først på 70-tallet, noe som leder oss til fun fact nummer 4;

4. 22. oktober 1976, i det som nå er kjent som Repack Road i Fairfax, California, fant den første utforkjøringen med terrengsykling sted. Rytterne hadde prototyper av terrengsykkelen kjent som “klunkers” eller cruisere med modifiserte ballongdekk.

5. Den lengste sykkelen i henhold til Guinness World Records er 28,1 m (92 fot 2 in) lang. Sykkelen ble laget av maskiningeniørstudenter fra Delft University, Nederland

6. Mer om rekorder, den største paraden av sykler skjedde i Taipei City, Taiwan 21. juli 2007. Antallet sykler som deltok nådde til 1901.

7. I 1988 ble Mountain Bike Hall of Fame etablert for å krønike de historiske begivenhetene og menneskene som har bidratt til utviklingen av sporten. Museet kan bli funnet i Crested Butte, Colorado.

8. Amsterdam blir ofte referert til som verdens sykkelhovedstad, med sykler som utgjør 40 prosent av trafikken. I 2006 hadde byen 465 000 sykkelenheter for sine 750 000 innbyggere.

9. Det er lenge antatt at profesjonelle syklister barberer bena for bedre aerodynamikk. Sannheten er at barbering ikke har noe med aerodynamikk å gjøre. De vanligste årsakene er å se bra ut og for å behandle beinskader lettere.

10. Den raskeste registrerte sykkelhastigheten på en flat overflate er 83 miles per time (133 kmt) av den kanadiske syklisten Sam Whittingham.

11. Sykling har vist seg å være en god form for trening, som bidrar til å redusere vekt, kolesterolnivå og blodtrykk.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta